• Instagram Social Icon
  • Houzz Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

KEEP UP-TO-DATE WITH

THE LATEST PROJECTS, TIPS, TRENDS AND OFFERS STRAIGHT TO YOUR INBOX!

© Copyright 2017 |   Compose Interiors  |   All Rights Reserved

A Master Bedroom "Retreat"

September 3, 2018

These hard working parents with three busy children needed a 'retreat', a special space just for them. It was with pleasure when they asked me back a second time to help them with their master bedroom and

en-suite renovation.

 

 

T H E  B R I E F

 

The brief was to create a master bedroom with a relaxed vibe for my clients to enjoy and unwind in. They wanted a calming colour palette and a low fuss, casual space that looked great even with the bed unmade!

 

An office 'nook' was also on the list, a place to keep files and paperwork along with a small work station where the computer could be accessed easily sometimes during the night when work required.

 

The existing ensuite was to be gutted and extended in length, other than it needing to be practical the clients were happy to be guided here by my knowledge and expertise to dish up something a little special.

 

I N S P I R A T I O N

 

Two of the main points of interest for me was the incredible view of Wellington City through the floor to ceiling corner window, and the colourful glass leadlight in the triangular window. I was keen to promote these features so I was careful not to detract with the design.

 

 

D E S I G N  D E T A I L S

 

My spatial experience suggested the planned layout required some 'tweaking' before we could move onto interior finishes. The upgrade to a king size bed wasn't going to fit in the space suggested and the current position of the bed wasn't maximizing the features of the room such as the view. To resolve this issue I adjusted the design to create a false three-quarter wall and moved the position of the bed allowing for the new king size bed and side tables. This option resulted in stunning views of Wellington City from their bed, a larger office/storage area whilst also hiding the entrance to the en-suite allowing for further privacy.

 

When you reach the top of the stairs the impact is now focused on the bed. By adding several layers such as the textured wallpaper behind the bedhead, the contrasting casual linen head board, the pop of colour through layered cushions and the chunky knit throw I created a relaxed coziness with out too much dominance.

 

 

 Stunning Ombre style window treatments were made to drape casually on the floor. Not to detract from the stunning views by day whilst creating a cosy atmosphere by night.